Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Nemzetközi programozói és matematikaverseny a Marosvásárhelyi Karon

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán szombaton zajlik az ECN nemzetközi programozói és matematikaverseny.

A versenyzők három fős csapatokba csoportosulnak és így vágnak neki ennek a kalandnak, amely természetesen nem egyszerű feladat, hiszen nagyon jól kell megszervezniük a közös munkát a cél elérésének érdekében (minden csapatnak egy számítógép és egy feladatsor áll rendelkezésére).

A verseny célja kettős, egyrészt lehetőséget jelent a középiskolások számára, hogy összemérhessék tudásukat az egyetemistákkal, másrészt rávilágít arra, hogy mennyire fontos a csapatban való munka, ami fiatal informatikusként vagy akár matematikusként nagyon fontos lehet a további szakmai előmenetel szempontjából.

A neves magyarországi egyetemek mellett, mint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem, hazai egyetemek is jelezték részvételi szándékukat, többek között a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem és a Műszaki Egyetem, a jászvásári Alexandru Ioan Cuza egyetem, a craiovai egyetem valamint a marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem.

A szervezők által előkészített feladatokat (angol nyelven) a programozóknak 5 óra alatt kell megküzdeniük, akiknek csapatonként egy számítógép áll a rendelkezésükre. A matematikai szekcióban versenyzők négy feladatra (magyar nyelven) számíthatnak, amelyeket 3 óra alatt kell megoldaniuk.

Támogatók: