Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Meghosszabbított jelentkezési határidő: III. INNOVÁCIÓS CSAPATVERSENY

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán ebben a félévben is megrendezésre kerül a hallgatók innovációs készségét fejlesztő csapatverseny. 
 
A cél, lehetőséget adni azoknak a hallgatóknak, akiknek műszaki, fejlesztési ötleteik vannak és ennek piaci értékesítéséről álmodoznak, hogy megtanuljanak bemutatni egy hiteles üzleti koncepciót. Az üzleti koncepciót (nevezzük tervnek), egy szakemberekből álló zsűri értékeli, véleményezi. A tervek elbírálása során három elsődleges szempont érvényesül: 
- a tervnek műszaki innovatíciós szintje (nem lehet mások által fejlesztett termék/szolgáltatás),
- a termék/szolgáltatás promociós koncepciója,
- a pénzügyi/gazdasági megvalósíthatóság (reális/valós adatok).
 
Az innováció témaköre: gépészeti, villamosmérnöki, távközlési, számítástechnikai, informatikai és mezőgazdasági termékek és szolgáltatások.
 
Résztvevők: 3-5 fős csapatok versenyeznek, ezekben legalább 2 fő mérnök- illetve informatikaszakos és legalább egy fő nem mérnökszakos (elsősorban kommunikáció, marketing, menedzsment esetleg közigazgatási szakos hallgatónak ajánlott, de bárkinek nyitott). Egy csapatban más egyetemről és karról is lehetnek hallgatók. Jelentkezni lehet, egyénileg vagy teljes csapatként. Az egyéni módon jelentkező hallgatókat, illetve a hiányos csapatokat, segítik a szervezők, hogy új csapattagokkal kiegészülve versenyre alkalmas csapatot alkossanak. 
 
Díjak: a versenyben értékes díjakat osztunk ki, továbbá minden második fordulóba jutott hallgató maximális szemináriumi jegyet kap menedzsment/marketing tantárgyból (Marosvásárhelyi Kar) vagy a szaktanárok által felajánlott tantárgyból (más karok, egyetemek esetében) előzetes egyeztetés szerint. A nyertes csapat tagjai menedzsment tantárgyból 10-es osztályzatot kapnak a vizsgára (amennyiben a Marosvásárhelyi Kar diákjai). A legjobb promóciós koncepciókat és prezentációkat a zsűri külön díjazza.
 
Jelentkezés: bakos@ms.sapientia.ro, tel.: 0721208954
Határidő: 2019. november 8., 14 óra.
 
 
A pályázók innovációs tervükhöz fűződő minden joga fennmarad.
 
Gyere el 2019. október 15-én, kedden 12 órakor a 114-es terembe és minden kérdésedre választ adunk a verseny ismertető keretén belül!