Koronavírus - Értesítések, hírek, döntések

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 

ÚJRA MEGNYITVA! Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói mobilitási program, szakmai gyakorlat (2020 nyara) és tanulmányi mobilitás (2020/21-es tanév)
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára Erasmus+ szakmai gyakorlat mobilitási programban való részvételre 2020 nyarán, és tanulmányi mobilitási programban való részvételre a 2020/2021-es tanévben.

Tájékoztató a MeRSZ, a Szotar.net és az AKJournals adatbázisok távoli eléréséhez
Az Akadémiai Kiadó a vészhelyzet ideje alatt is kiemelt szerepet szán az online adatbázisok távoli elérésének, ezért az eduID-s azonosítás mellett lehetővé teszik a távoli használatot más módon is, hogy ezzel is segíthessék a digitális oktatás sikerességét.

25. jubileumi FMTÜ-videókonferencia
Idén huszonötödik alkalommal kerül sor március 26-án a Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszakára. A jubileumi rendezvényt az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE közösen szervezi.

Szabadon hozzáférhetőek a SZAKTÁRS és az Arcanum Digitális Tudománytár adatbázisai
A koronavírus-járványra való tekintettel a SZAKTÁRS portál f. é. április 23-ig szabadon elérhetővé tette szakkönyv adatbázisát.

Az EISZ közzétette a koronavírus-járvány ideje alatt szabadon hozzáférhető nemzetközi szakirodalmi források listáját
Az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program keretében folyamatosan bővülő elektronikus tartalomszolgáltatással segíti a kutatókat. A szabadon hozzáférhető nemzetközi szakirodalmi források listája >>>IDE<<< kattintva érhető el.

Fontos közlemény
Amíg fennállnak a járványügyi korlátozások, NEM számolunk késedelmi díjat a fennálló fizetéskötelezettségekre (tandíj, vizsgadíj, lakbér, stb.).

ELMARAD! DIPLOMAOSZTÓ - Átvehetők az egyetemi oklevelek
ELMARAD! Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia EMTE által szervezett államvizsgán/disszertáción vettek részt, személyesen átvehetik...

Módosul a pénztár programja 2020. március 12-22. között
Tekintettel arra, hogy a Sapientia EMTE 2020. március 12-22. időszakban felfüggeszti a kontaktórák megtartását, a PÉNZTÁR programja is módosul, és naponta 12-14 óra között lesz nyitva.

Ismét előadást tartanak a Leco Impex cég képviselői
A Gépészmérnöki Tanszék és a SC LECO Impex SRL meghív minden érdeklődő oktatót és diákot a 2020. március 9-én, hétfőn tartandó előadásra.

Ilyen volt az Erasmus+ OPEN DOORS
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán 2020. március 3-án, 14:30-tól szerveztük az Erasmus+ Open Doors eseményt, amelyen számos érdeklődő vett részt.

Tenderfelhívás - Számítás- és irodatechnikai eszközök 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet számítás- és irodatechnikai eszközök beszerzésére.

Sikeres az erdőmérnöki szak engedélyeztetése
Elkezdődhet a magyar nyelvű erdőmérnök képzés Sepsiszentgyörgyön.

Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói mobilitási program, szakmai gyakorlat (2020 nyara) és tanulmányi mobilitás (2020/21-es tanév)
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára Erasmus+ szakmai gyakorlat mobilitási programban való részvételre 2020 nyarán, és tanulmányi mobilitási programban való részvételre a 2020/2021-es tanévben.

Kiutazások résztámogatására pályázhatnak az oktatók, kutatók a Communitas Alapítványnál
Az RMDSZ pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2020. évi alapjából oktatók, kutatók számára külföldi tudományos tanácskozásokon való részvételre előadói minőségben, művészek fesztiválokra, valamint mesterkurzusokra való kiutazásának résztámogatására (kizárólag személyre szóló meghívó alapján, utazási jegyek, bizonylatok költségének megtérítésére).

ERASMUS+ OPEN DOORS Karunkon
2020. március 3-án, kedden, 14.30-tól, a C07-es teremben tájékoztatót tartunk, ahol meghívottunk Páll Zita, a Sapientia EMTE intézményi koordinátora ismerteti az Erasmus+ programot, valamint tanulmányi és szakmai mobilitáson részt vett hallgatók beszámolóit hallhatjátok.

Fotókör indul
Miholcsa Gyula, a villamosmérnöki tanszék munkatársa, a bukaresti Román Televízió Magyar Adásának szerkesztője és operatőre fotókört tart minden második héten csütörtökön.

VII. PontKom kommunikációs konferencia
A PontKom konferencia a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves Kommunikáció és közkapcsolatok szakos diákjai által kerül évente megszervezésre.

Dr. Bálint János a Szelényi Gusztáv Emlékérem ifjúsági fokozat kitüntetettje
Karunk Kertészmérnöki Tanszékének előadótanára a 66. Növényvédelmi Tudományos Napokon, a Magyar Tudományos Akadémia nagytermében vette át a díjat 2020. február 18-án. Az emlékérmeket évente két kategóriában, fiatal és senior szakembereknek adományozza az alapítvány kuratóriuma.

Elindult a jelentkezési folyamat a Kari Tudományos Diákköri Konferenciákra
A tehetséggondozás és a tudományos tevékenység fontos része a tanulásnak, legyen szó egyetemistákról vagy akár középiskolásokról.

Pályázati lehetőség - Mérnök mesteris hallgatóknak
Jelen pályázati felhívás célja a mesteri tanulmányokra beiratkozott hallgatók gyakorlati projekt jellegű külföldi mobilitásának támogatása a 2019/2020-as tanév II. félévében.

Pályázat oktatói minősítési pótlék megítélésére a 2020. évre
A Sapientia EMTE Vezetőtanácsa pályázatot hirdet az oktatók minősítési bérkiegészítésére.

XIX. Kari Tudományos Diákköri Konferencia
ELMARAD! A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Tudományos Diákköri Tanácsa és Hallgatói Önkormányzata a 2019/2020-as tanév tavaszi félévére meghirdeti a XIX. Kari Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK).

Pénztári nyitvatartás a vakációban és a pótszesszióban
2020. február 3-14. között (vakációban és a pótszesszióban) a pénztár naponta 12 és 14 óra között lesz nyitva.

Frankovič Boldizsár-díjat kapott Fülöp Tímea
Rangos szakmai elismerést eredményezett a Sapientia EMTE és az Óbudai Egyetem nemrég megkötött együttműködési megállapodása.

EMTER 2020
FIGYELEM! A VERSENY ELMARAD!

Álláshirdetés - Pályázati kiírás óraadói állás betöltésére a 2019/2020-as tanév II. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a Sepsiszentgyörgyön működő Agrármérnöki képzés következő óráinak megtartására a 2019/2020-es egyetemi év II. félévében:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói látogatták meg Karunkat
2020. január 23-án, csütörtökon, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói látogattak el a Marosvásárhelyi Karra Németh András őrnagy kíséretében. A diákok a látogatás során megismerkedtek a karunk képzési kínálatával, illetve laborjaink tevékenységébe is bepillantást nyertek.

Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ: Álláshirdetés – Labortechnikus
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban működő Agrármérnöki képzés labortechnikusi feladatkörét betöltő állásra.

A 2019/2020-as tanév téli pótvizsgabeosztása
A 2019/2020-as tanév téli pótvizsgabeosztása itt követhető.

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon és kiállításokon való részvétel támogatására - 2020
A Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói számára nemzetközi konferenciákon, fesztiválokon illetve művészeti kiállításokon való részvétel támogatására.

Pályázati felhívás a Balassi Bálint−ösztöndíjprogram − Klebelsberg Kuno Tehetséggondozó ösztöndíjban való részvételre (2019/2020. tanév)
A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázatot hirdet a 2019/2020-as tanévben a magyarországi, szülőföldi és csehországi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik részére. A pályázati anyag beküldési határideje: 2020. február 6., csütörtök 24.00 óra (közép-európai idő /CET/).

Pályázati lehetőség
A Hungarian American Coalition pályázatot hirdet, amelynek a teljes leírása itt olvasható.

Pályázati felhívás tudományos eredményekre megítélhető minősítési bérkiegészítésre 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet a Sapientia EMTE főállású oktatói számára a 2017, 2018 és 2019-ben közölt tudományos publikációk/művészeti alkotások díjazására, minősítési bérkiegészítés formájában. A bérkiegészítés havi bruttó 550–5000 lej közötti összeg lehet, a pályázat értékelése során elért pontszám szerint.

Álláshirdetés óraadói állások betöltésére a 2019/2020-as tanév II. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet óraadói állások betöltésére a 2019/2020-as egyetemi év II. félévében.

Tömbösített képzés - Tanárképző Intézet
A 2019- 2020-as tanévben a tönbösített képzésre 2020. február 4-14. között lehet jelentkezni.

Másodjára nyertek hallgatóink az Adatvizualizációs versenyen
2020 január 11-én (szombaton) a Székelydata és a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar közös szervezésében került sor a II. erdélyi adatvizualizációs mini-konferenciára, Kolozsváron.

Marosvásárhelyi Kar: Álláshirdetés – takarítói állás
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet takarítói állás betöltésére.

Marosvásárhelyi Kar: Álláshirdetés - kari ERASMUS-koordinátor
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározatlan időre szóló kari ERASMUS-koordinátor állás betöltésére.

Pályázati felhívás - Accenture Student Research Scholarship 2020
Pályázhat minden informatika vagy mérnök szakos, nem végzős évfolyamon tanuló hallgató, aki informatikai vagy villamosmérnöki témakörben végez kutatómunkát.

Könyvtári nyitvatartás a téli vizsgaidőszakban
A téli vizsgaidőszakban és az azt megelőző héten a könyvtár szombatonként is várja olvasóit.

A Sapientia EMTE is jelen lesz a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon
2020. január 9-11. között várunk minden érdeklődőt Budapesten a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Hungexpo "A" csarnokában! A Sapientia EMTE a HA06-os jelzésű standot foglalja el.

A 2019/2020-as tanév téli vizsgabeosztása
A 2019/2020-as tanév téli vizsgabeosztása ITT követhető.

Pályázati kiírás tanársegédi állás betöltésére - 2019/2020 tanév, II. félév
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet meghatározott időre szóló tanársegédi állás betöltésére a 2019/2020-as egyetemi év második félévétől.

Sikeres volt a VI. SapiLine Tracer
2019. december 17-én zajlott az immár 6 alkalommal megrendezett SapiLineTracer robotverseny, amelyet a Marosvásárhelyi Kar Villamosmérnöki Tanszéke rendezett.

Karácsonyi vakáció: könyvtári nyitvatartás
A könyvtári nyitvatartás a karácsonyi vakációban a következő:

Kiss Elemér Szakkollégium 2019. évi decemberi ülésszaka
A Kiss Elemér Szakkollégium 2019. évi decemberi ülésszakára kedden, december 17-én 12:30 órai kezdettel kerül sor.

VI. SapiLine Tracer
Az VI. SapiLineTracer robotversenyt 2019. december 17-én szervezi a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar Villamosmérnöki tanszéke a Hallgatói Önkormányzattal közreműködve.

Meghosszabbított határidő: Tenderfelhívás építkezési munkálatok kivitelezésére 2019
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet építkezési munkálatok kivitelezésére.

Mikulás kupa idén is
Decembert írunk, közeleg a Karácsony. A Marosvásárhelyi Karon hamarosan megjelennek a fel alá futkorászó mikulás sapkás hallgatók, az aula már díszekbe öltözött és a szeretet ünnepe ott tükröződik minden egyes mosolyban.

Kiváló TDK szervezői díjat kapott oktatónk, dr. Domokos József
A Villamosmérnüki Tanszék vezetője, dr. Domokos József 2019. december 6-án vehette át a kitüntetést Budapesten.

IN MEMORIAM dr. Weszely Tibor (1936–2019)
Szomorúan tudatjuk, hogy 2019. december 5-én, életének 84. évében elhunyt karunk nyugalmazott oktatója, Weszely Tibor matematikus, neves Bolyai-kutató, a Bolyai Farkas Líceum és a Pedagógiai Főiskola egykori tanára, a Természet Világa szerkesztőbizottsági tagja.

Szeretettel várunk mindenkit idén is a Karácsonyi kiállításra
Előző évekhez hasonlóan idén is megszervezzük a Karácsonyi kiállítást a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar aulájában 2019. december 9-11. között, minden nap 10-től 16 óráig.

Munkatársat keresünk – Labortechnikusi állás betöltésére a Villamosmérnöki Tanszékre
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara munkatársat keres labortechnikusi állásra.

Munkatársat keresünk - Labortechnikusi állás betöltésére a Kertészmérnöki Tanszékre
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara munkatársat keres labortechnikusi állásra.

A Continental tart bemutatót Karunkon
2019. november 28-án, csütörtökön 12 órától tart bemutatót a 231-es teremben a Continental cég a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntette ki az EME a Sapientia EMTE rektorát
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) 2019. november 22-én, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben 2019-es kiadásának a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán tartott megnyitóján adta át a kitüntetést.

A romániai magyarság elmúlt harminc évének egyik legjelentősebb eseménye a Sapientia EMTE létrehozása
Az elmúlt harminc év 10 legfontosabb romániai magyar vonatkozású történései között említi a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem létrehozását a Transindex.

SapiSentia III - Vetélkedő középiskolásoknak
Újak és visszatérők, kreatívak és innovatívak, lendületesek és ötletesek - 10 csapat középiskolás diák jelentkezett a SapiSentia vetélkedőre, amelyet harmadik alkalommal szervezett meg a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központja középiskolások számára 2019. november 20-án.

Tenderfelhívás építkezési munkálatok kivitelezésére 2019
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet építkezési munkálatok kivitelezésére.

V. Közegészségügyi konferencia - 2019
Kortárs kihívások és megoldások a közegészségügyben címmel szervezzük idén, 2019. november 22-én az V. Közegészségügyi konferenciát.

Kiss Elemér Szakkollégium - Cybersecurity - from everyday life to the industry
A Kiss Elemér Szakkollégium 2019. évi novemberi ülésszakán Sándor Hunor ( Accenture) tart előadást "Cybersecurity - from everyday life to the industry " címmel, a 231-es előadóteremben, kedden, november 19-én 12:30-tól.

XV. Agrártudományi konferencia
A Sepsizentgyörgyi Tanulmányi Központban kerül megszervezésre a XV. Agrártudományi Konferencia 2019. november 15-én, pénteken.

Pályázati kiírás: Hunyadi János Ösztöndíj
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen pályázatot hirdet Hunyadi János ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2019/2020- as tanév tavaszi szemeszterében.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: III. INNOVÁCIÓS CSAPATVERSENY
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán ebben a félévben is megrendezésre kerül a hallgatók innovációs készségét fejlesztő csapatverseny. Gyere el 2019. október 15-én, kedden 12 órakor a 114-es terembe és minden kérdésedre választ adunk a verseny ismertető keretén belül!

MACRo konferencia
2019. november 14-16. között kerül sor a Villamosmérnöki és a Gépészmérnöki tanszékek közös MACRo konferenciájára, amely idén Szegeden lesz megszervezve az Óbudai Egyetem CINTI konferenciájával együtt.

Online is lapozható a 2020-as felvételi tájékoztató füzet
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem minden évben kiadja felvételi tájékoztató füzetét, mellyel a pályaválasztás előtt állókat szeretné segíteni. A külsőleg is megújult kiadványban, az egyetemi felvételire készülő diákok megtalálhatják a számukra leginkább tetsző szakot!

1956. október 23-ra emlékeztünk
A Marosvásárhelyi Kar Hallgatói Önkormányzata ünnepi megemlékezést tartott az aulában 1956. október 23-ra emlékezve.

Idén is sikerrel zárult Az Egyetem házhoz jön tájékoztató körút
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2019. október 14-18. között szervezte meg a már hagyományosnak számító Az Egyetem házhoz jön tájékoztató körutat.

Tandíj befizetési határidő módosulása
A tandíj befizetési határidő a 2019/2020-es tanévre 2019. október 31-ről november 4-re módosul, ugyanis a gazdasági osztály/pénztár 2019. október 30-31-én zárva lesz.

SapiSentia interdiszciplináris vetélkedő
A Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszéke harmadik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában a SapiSentia elnevezésű interdiszciplináris vetélkedőt középiskolás diákoknak 2019. november 20-án.

Kiss Elemér Szakkollégium 2019. évi októberi ülésszaka
A Kiss Elemér Szakkollégium 2019. évi októberi ülésszakára kedden, október 22-én 12:30 órai kezdettel kerül sor.

Idén is házhoz megy az egyetem – Hétfőn rajtol a Sapientia EMTE felvételi tájékoztató körútja
„Az egyetem házhoz jön” elnevezésű, 2020-as egyetemi felvételi tájékoztató körút során 50 települést keresnek fel, és közel 100 középiskolába látogatnak el a Sapientia EMTE hallgatói.

Borvízfogyasztási szokások - kérdőív
Tisztelettel megkérjük, hogy vegyen részt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által végzett kutatásban, amely célja közkedvelt székelyföldi ásványvízforrások beazonosítása, valamint a borvízfogyasztási szokások feltárása.

Pályázati felhívás: Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram, 2019/20-as tanév, II. félév
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre, a 2019/2020-as tanév második félévében. Jelentkezési határidő: 2019. október 23. szerda, 15:30.

Tiszteletbeli professzor címet kapott dr. Bíró Domokos oktatónk az Egyetem napi ünnepségen
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2001. október 3-án nyitotta meg kapuit, és az intézményi akkreditációt követően a Szenátus elhatározta, hogy az első tanévnyitó évfordulóját az Egyetem Napjává nyilvánítja. Az idei évben a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara adott otthont az ünnepi rendezvénynek.

V. KÖZEGÉSZSÉGÜGYI KONFERENCIA
V. közegészségügyi konferenciánk a tudományterület aktuális kihívásait vizsgálja, és az azokra adott válaszlehetőségeket, megoldásokat mutatja be.

Október 3. - A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem napja
Hagyományunkhoz híven, idén is október 3-án az Egyetemünk napját ünnepeljünk.

Tanárképző Intézet - Felvételi beszélgetés beosztás
Alább megtekinthető a felvételizők beosztása.

Német szintfelmérő
A német szintfelmérő teszt (a kötelező és fakultatív órákra egyaránt) szeptember 26-án (csütörtökön) 12:30-tól lesz a C07 teremben.

Legyél te is a Sapientia Arca! Indul a kampánykörút
A Sapientia EMTE a 2020-as felvételi kampány részeként idén is megszervezi „Az egyetem házhoz jön” tájékoztató körutat. Ennek során 2019. október 14-18. között Erdély mintegy 100 középiskolájába látogatunk el és tartunk bemutatót a végzős diákoknak.

Órarend 2019/2020
Elkészült az órarend 2019/2020-as tanévre.

Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitás a 2019/20-as tanév II. félévében
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára az Erasmus+ tanulmányi mobilitási programban való részvételre a 2019/2020-as tanév második félévében.

Erasmus+ pályázati felhívás Kárpátalján megvalósuló oktatási célú mobilitásra (STA) a 2019/2020-as tanévben (KA107)
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet oktatók számára partnerországban (Ukrajnában, Kárpátalján) megvalósuló oktatási célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2019/2020-as tanévben.

Álláshirdetés óraadó adjunktusi állás betöltésére a 2019/2020-as tanév I. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a Sepsiszentgyörgyön működő Agrármérnöki képzés Jog és törvényhozás óráinak megtartására a 2019/2020-as egyetemi év I. félévében.

Beiratkozás a Sapientia EMTE Tanárképző Intézetének pedagógiai képzéseire (2019/2020-as tanév)
Első szintű pedagógia modul: szeptember 16 – 26., 14 óra. Második szintű pedagógia modul: szeptember 16 - 27.

Tanévkezdés 2019 (update)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán 2019. szeptember 16-án kezdődik a tanév. A 2019/2020-as tanév első hete regisztrációs hét. Ebben a 2019.09.16 – 22. közötti periódusban kötelező a regisztráció és a tantárgyfelvétel lebonyolítása minden hallgató számára.

Mesterképzés - Végleges felvételi eredmények - 2019. szeptember
A 2019-es őszi felvételi eredményei

Alapképzés - Végleges felvételi eredmények - 2019. szeptember
A 2019-es őszi felvételi eredményei

Mesterképzés - Felvételi eredmények - 2019. szeptember
A 2019-es őszi felvételi eredményei:

Alapképzés - Felvételi eredmények - 2019. szeptember
A 2019-es őszi felvételi eredményei:

Mesterképzés - Felvételi vizsgajegyek - 2019. szeptember
A vizsgajegyekkel kapcsolatos fellebbezéseket 2019. szeptember 12-én, csütörtökön, 9:00-16:00 óra között fogadjuk a kar titkárságán („a vizsgajegyekkel kapcsolatos fellebbezések benyújtása a vizsgajegyek kifüggesztésétől számított 24 órán belül lehetséges, a kar titkárságán iktatott kérvény alapján”).

Digitális Székelyföld Konferencia
Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar társszervezésében 2019. szeptember 26-29. között kerül megrendezésre a 7. Digitális Székelyföld Konferencia.

Alapképzés - Felvételi vizsgajegyek 2019. szeptember
A vizsgajegyekkel kapcsolatos fellebbezéseket 2019. szeptember 12-én, csütörtökön, 9:00-16:00 óra között fogadjuk a kar titkárságán („a vizsgajegyekkel kapcsolatos fellebbezések benyújtása a vizsgajegyek kifüggesztésétől számított 24 órán belül lehetséges, a kar titkárságán iktatott kérvény alapján”).

Nyövényvédelem okosan - környezetbarát gyomszabályozási lehetőségek
Az előadást dr. Nyárádi Imre-István, a Sapientia EMTE oktatója tartja 2019. szeptember 9-én, 18 órától, Sepsiszentgyörgyön, a Csíki utca 50 szám alatt, a 205-ös teremben.

FELVÉTELIZŐKNEK - FONTOS TUDNIVALÓ
Tekintettel arra, hogy a tanfelügyelőségek jelezték az érettségi igazolások kiadásának késését, értesítjük a felvételizőket, hogy 2019. szeptember 9-10-én iratkozni lehet érettségi igazolás nélkül is.

Álláshirdetés - Labortechnikusi állások
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara munkatársakat keres labortechnikusi állások betöltésére.

Honorary Professor kitüntető címet kapott Bitay Enikő
Honorary Professor kitüntető címet kapott Bitay Enikő akadémikus, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem egyetemi docense 2019. augusztus 30-án az Óbudai Egyetem ünnepi megnyitóján a Művészetek Palotájában Budapesten.

Álláshirdetés - Óraadói állások a 2019/2020-as tanév I. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2019/2020-as egyetemi év I. félévében:

Álláshirdetés - Óraadói állás a 2019/2020-as tanév I. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a Sepsiszentgyörgyön működő Agrármérnöki képzés következő óráinak megtartására a 2019/2020-as egyetemi év I. félévében.

Szilágyi Miklós (1940-2019)
Szomorúan vettük tudomásul, hogy volt tanárkollégánk, Szilágyi Miklós professzor életének 79. évében, 2019. augusztus 20-án, hosszú betegség után elhunyt. Osztozunk családja, felesége és két fia fájdalmában.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign